International
English language, informative prices are shown in euros
Magyarország
Magyar nyelvű oldal, az árak forintban vannak megjelenítve

Elipson

A francia hang történelme

A francia elektro-akusztika drágaköve az Elipson, a 60-as és 70-es években úttörő szerepet töltött be a hangzás és az audio tervezés területén. Ez az abszolút szabvány.

A céget 1938-ban alapították, majd 1951-ben multi-motor vezérelt cég neve Elipson lett, melyet Joseph Léon irányított. A márka elsősorban a professzionális felhasználókat célozta meg, de az Elipson tevékenysége kiterjedt valamennyi fontos innovatív projektre is.

A cég időközben megerősödött a szakmai elismerés által. Az Elipson elindult új területeken is és a paic igényt támasztott az esztétikai és technológiai tökéletességgel bíró hangsugárzók megjelenésére a szélesebb nyilvánosság számára is. Ez volt a kezdete a híres gömb alakú hangsugárzóknak, amelyekkel a cég nagy sikereket aratott. A kör komponens kiválasztása, mint a természetes hangsugárzó funkció alapformája lett és igény mutatkozott rá az idő múlásával is. A bájos és futurisztikus dizájn annak dinamikus érkezésével a francia belsőépítészet szimbólumává vált a 60-as és 70-es években.

Ezalatt a két évtized alatt az Elipson által tervezett hangsugárzók a francia emberek életének mindennapi szimbólumává váltak és országszerte számos rádió-és televízió-állomás szabvány felszerelésének a részét is jelentették. Claude François megtette első lépéseit az Elipson hangsugárzókkal, mikor de Gaulle tábornok elmondta a beiktatási beszédét a Maison de la Radio-ban és azt a legendás BS 50 hangsugárzókkal közvetítették. Emellett mikor Patrick Poivre d'Arvor elmondta 08:00 órai hírtudósítását az 1970-es Elipson hangsugárzók voltak láthatók a jobb és bal oldalán

2008-ban egy fiatal vállalkozó, Philippe Carré tulajdonába került a márka és a vállalat. A terve az volt, hogy felélessze az avantgárd design-t és a tökéletes audio hangzást, ami egykor az Elipson-t sikeressé tette. 2009-ben felkérte Jean-Yves Le Porcher tervezőt, hogy csatlakozzon hozzá és legyen a kreatív igazgatója. Együtt létrehoztak egy új kollekciót, amely helyreállította az Elipson termékek régi hírnevét köszönhetően a páratlan hangminőségnek, a belső kontúroknak és modern anyagoknak, ami által azok könnyen beilleszthetők a mai modern lakóterekbe is. Minden Elipson vásárló érezheti azt, hogy ezek a hangsugárzók továbbítják az érzelmeket és felfedik a valódi minőségét, mind emelett pedig a lakás fénypontjává válnak, mint modern lakberendezési tágy.

Top ajánlat

Elipson

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 0 Termék Lista nézet:
Nincs találat a keresési paraméterek szerint!

    Welcome!

    We have detected, that you’re visiting us from outside of Hungary. Would you like to visit our international website?
    You can chage this settings at every time on the top of the page.