International
English language, informative prices are shown in euros
Magyarország
Magyar nyelvű oldal, az árak forintban vannak megjelenítve

Elipson

A francia hang történelme

A francia elektro-akusztika drágaköve az Elipson, a 60-as és 70-es években úttörő szerepet töltött be a hangzás és az audio tervezés területén. Ez az abszolút szabvány.

A céget 1938-ban alapították, majd 1951-ben multi-motor vezérelt cég neve Elipson lett, melyet Joseph Léon irányított. A márka elsősorban a professzionális felhasználókat célozta meg, de az Elipson tevékenysége kiterjedt valamennyi fontos innovatív projektre is.

A cég időközben megerősödött a szakmai elismerés által. Az Elipson elindult új területeken is és a paic igényt támasztott az esztétikai és technológiai tökéletességgel bíró hangsugárzók megjelenésére a szélesebb nyilvánosság számára is. Ez volt a kezdete a híres gömb alakú hangsugárzóknak, amelyekkel a cég nagy sikereket aratott. A kör komponens kiválasztása, mint a természetes hangsugárzó funkció alapformája lett és igény mutatkozott rá az idő múlásával is. A bájos és futurisztikus dizájn annak dinamikus érkezésével a francia belsőépítészet szimbólumává vált a 60-as és 70-es években.

Ezalatt a két évtized alatt az Elipson által tervezett hangsugárzók a francia emberek életének mindennapi szimbólumává váltak és országszerte számos rádió-és televízió-állomás szabvány felszerelésének a részét is jelentették. Claude François megtette első lépéseit az Elipson hangsugárzókkal, mikor de Gaulle tábornok elmondta a beiktatási beszédét a Maison de la Radio-ban és azt a legendás BS 50 hangsugárzókkal közvetítették. Emellett mikor Patrick Poivre d'Arvor elmondta 08:00 órai hírtudósítását az 1970-es Elipson hangsugárzók voltak láthatók a jobb és bal oldalán

2008-ban egy fiatal vállalkozó, Philippe Carré tulajdonába került a márka és a vállalat. A terve az volt, hogy felélessze az avantgárd design-t és a tökéletes audio hangzást, ami egykor az Elipson-t sikeressé tette. 2009-ben felkérte Jean-Yves Le Porcher tervezőt, hogy csatlakozzon hozzá és legyen a kreatív igazgatója. Együtt létrehoztak egy új kollekciót, amely helyreállította az Elipson termékek régi hírnevét köszönhetően a páratlan hangminőségnek, a belső kontúroknak és modern anyagoknak, ami által azok könnyen beilleszthetők a mai modern lakóterekbe is. Minden Elipson vásárló érezheti azt, hogy ezek a hangsugárzók továbbítják az érzelmeket és felfedik a valódi minőségét, mind emelett pedig a lakás fénypontjává válnak, mint modern lakberendezési tágy.

Top ajánlat

Elipson

Rendezés: ABC Népszerű Ár Akciós Kiemelt Új Megjelenítve: 1-24Összesen: 0 Termék Lista nézet: